Een volledige sanering maar met minimale bomenkap en minimale reliëfaanpassingen. Dit om zowel fauna als flora zoveel mogelijk in ere te houden, maar ook omdat de huidige ruimte eigenlijk al een heel breed publiek trekt.

Ik zou graag hebben dat de sanering er zo snel mogelijk komt, in het belang van de omwonenden, maar ook voor alle gebruikers. Hiervoor zal een minimale bomenkap noodzakelijk zijn, maar dat is het offer dat de natuur en wij zullen moeten brengen voor een nog beter eindresultaat. Verder zou ik graag de vele kleine wegjes, vijvers en hellingen behouden willen zien. Zij zijn aantrekkelijk voor een hele brede groep van gebruikers. Eventueel een vijver omvormen tot zwemvijver en een kleine aanpassing hier en daar om het terrein nog meer tot z'n recht te doen komen. Maar zeker niet aan de oppervlakte van dit bosrijke stuk komen: de drukte is nu nog net te verdelen door de omvangrijkheid van het land. Ook belangrijk zijn de doorgangen naar andere groene gebieden in de omgeving voor de dieren. Zo hou je ruimte voor een mooie en gezonde populatie van enkele zeldzame en minder zeldzame soorten.

Dit terrein is prachtig zoals het tot nu toe is geëvolueerd en vormt een mooi en toegankelijk rustpunt dat een alternatief kan zijn voor De Schorre, dat ik de belangrijkste seizoenen niet echt toegankelijk is voor gewoon gebruik. Samen kunnen zij een mooi evenwicht vormen tussen grootschalige en kleinschalige recreatie. Dat zie ik dus graag behouden.

24 juli 2018 - Leen S